MINDEN EGY HELYEN, AMIT A TÉRSÉGRŐL TUDNI KELL

Zalaegerszeg
Zalaegerszegen nagy munkák kezdődtek
   

2024-ig mintegy 120 milliárd forintot fordítanak gazdaságfejlesztésre Zalaegerszegen, amiből a turizmus is ...


Hortobágy
Lezárják a hortobágyi kisvasutat és tanösvényt
   

November elején felújítási munkálatokba kezdtek Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Hortobágy-halastavi bemutatóterületén, melyek ...


Szeged
Nem teszik kötelezővé az oltást a szegedi SPAR-dolgozók számára
   

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus ...


Szeged
12 vadiúj villamost kap Szeged a kormánytól
   

Történelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi hamarosan, ugyanis Magyarország történetében először, november 29-én 3 ...


Budapest
Óraátállítás: változást jelentettek be
   

Az óraátállítás miatt több éjszakai BKK-járat menetrendje is változik vasárnap hajnalban - ...


Idén is báloztak a roncsderbisek
   


2021.okt. 23.-án Mezőberényben tartották meg a Gyorsasági Roncsderbi O.B. díjátadó gáláját!
Minden évben ...


Debrecen
Jubileumi koncertet ad a KFT Debrecenben
   

A legendás zenekar idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját. Idén negyvenéves a KFT ...


Debrecen
Egyedülálló bérfejlesztés a Debreceni Egyetemen
   

A Debreceni Egyetemen (DE) a felsőoktatási alaptevékenységeket és azok kiszolgálását végző 4075 ...


Hortobágy
Jótékonysági licitet indított a hortobágyi madárkórház
   

A fertőzött szárnyasokon helyben szeretnék elvégezni a legfontosabb vizsgálatokat.

...

Szeged
Újabb szegedi iskolában tették kötelezővé a maszkviselést
   

A Szent Benedek Többcélú Szakképző Iskola Szegedi Tagintézményében második napja kötelező a ...


Hat év után ismét Magyarország rendezi a Bocuse d’Or európai döntőjét

Hat év után ismét Magyarország rendezi a Bocuse d’Or európai döntőjét

2022. március 23-24-én újra Budapest lesz az európai gasztronómia középpontja, hiszen hat év után ismét Magyarország rendezi a Bocuse d’Or európai döntőjét. Ez azért is rendkívüli elismerés a nemzetközi versenyformátumtól, mert európai város eddig még soha nem rendezhetett kétszer kontinensválogatót. A kétnapos eseményen élőben szurkolhat a hazai közönség a magyar csapatnak, és testközelből láthatja főzni a Európa legjobb séfjeit.

A versenyt beharangozó sajtótájékoztatón jártunk, és videóösszefoglalónkban a legújabb híreket hoztuk el a gasztronómia Formula-1-es versenyéről.

A Bocuse d’Or szárnyakat adott Magyarországnak, különösképpen a hazai szakácsoknak. A 2016-es verseny megrendezése, és az ott elért fantasztikus magyar siker, Széll Tamás csapatának győzelme, közelebb hozta egymáshoz a magyar szakembereket, és rengeteg fiatal szakácsnak nyújtott inspirációt” – mondja Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. Hozzáteszi: Ismét sikerült elérnünk, hogy magyar alapanyagokból dolgozzanak az európai csapatok. Kacsamáj, őzgerinc és comb, tejföl és túró. Jelenleg is 18 csapat dolgozik azon Európa-szerte, hogy ezekből a klasszikus magyar alapanyagokból a lehető legjobbat hozza ki.

Joseph Viola, a szervezőbizottság alelnöke, a magyar gasztronómia megújulásról így beszélt a sajtótájékoztatón:

2006-ban jártam először Budapesten. Azt láttam, hogy a magyar gasztronómiából hiányzott az innováció. 2016-ban már egy egészen más Budapestet, gasztronómiát, vendéglátást és idegenforgalmat láttam, amikor Magyarország először rendezett európai válogatót. Hatalmas bravó minden szereplőnek, aki részt vesz ebben a megújulásban! Az idei versenytémákban ismét a magyar gasztronómia DNS-e szerepel, hiszen nagyon fontos, hogy egy-egy verseny alkalmával megtapasztaljuk az adott ország gasztronómiájának esszenciáját.

Idén 18 országot fogad biztosan a rendezvény, és két új csapat is megjelenik: Lettország és Szlovákia. Az orosz csapat a kialakult helyzetre való tekintettel saját döntése alapján nem vesz részt az Európa-bajnokságon. Az ukrán csapattal folyamatos az egyeztetés, hogy itt lehessenek Budapesten március végén. Az első 10 helyezett fog továbbjutni a világdöntőre, mely 2023-ban Lyonban lesz.

Forrás: index.hu

Fotó: pixabay.com

Tetszett a cikk? Kedveld vagy oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print