MINDEN EGY HELYEN, AMIT A TÉRSÉGRŐL TUDNI KELL

Zalaegerszeg
Zalaegerszegen nagy munkák kezdődtek
   

2024-ig mintegy 120 milliárd forintot fordítanak gazdaságfejlesztésre Zalaegerszegen, amiből a turizmus is ...


Hortobágy
Lezárják a hortobágyi kisvasutat és tanösvényt
   

November elején felújítási munkálatokba kezdtek Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Hortobágy-halastavi bemutatóterületén, melyek ...


Szeged
Nem teszik kötelezővé az oltást a szegedi SPAR-dolgozók számára
   

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus ...


Szeged
12 vadiúj villamost kap Szeged a kormánytól
   

Történelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi hamarosan, ugyanis Magyarország történetében először, november 29-én 3 ...


Budapest
Óraátállítás: változást jelentettek be
   

Az óraátállítás miatt több éjszakai BKK-járat menetrendje is változik vasárnap hajnalban - ...


Idén is báloztak a roncsderbisek
   


2021.okt. 23.-án Mezőberényben tartották meg a Gyorsasági Roncsderbi O.B. díjátadó gáláját!
Minden évben ...


Debrecen
Jubileumi koncertet ad a KFT Debrecenben
   

A legendás zenekar idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját. Idén negyvenéves a KFT ...


Debrecen
Egyedülálló bérfejlesztés a Debreceni Egyetemen
   

A Debreceni Egyetemen (DE) a felsőoktatási alaptevékenységeket és azok kiszolgálását végző 4075 ...


Hortobágy
Jótékonysági licitet indított a hortobágyi madárkórház
   

A fertőzött szárnyasokon helyben szeretnék elvégezni a legfontosabb vizsgálatokat.

...

Szeged
Újabb szegedi iskolában tették kötelezővé a maszkviselést
   

A Szent Benedek Többcélú Szakképző Iskola Szegedi Tagintézményében második napja kötelező a ...


TÉRSÉG.HU ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK(ÁSZF)

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, hirdetésre, és a lap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videóanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, amely a terseg.hu weboldalon található. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között a szerződésben leírt módokon jön létre.

1.2. Az terseg.hu weboldalon bárki szabadon, kötöttségektől mentesen és díjtalanul böngészhet, a weboldal szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a Weboldalon az információkat elérte, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

1.3. A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

1.4. A jelen Szabályzat 2021 január 04. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. A Szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani a Szabályzatot (a módosításra okot adó körülmények: költség változása, jogszabály-változás, üzleti érdek, céggel kapcsolatos változások). A módosításokat a Szolgáltató azok hatályba lépésének napján a weboldalon közzéteszi – mely idő alatt a Felhasználó jogosult a szerződéstől elállni, vagy azt felmondani. Felhasználók a weboldal használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldal használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes.

1.3 Szolgáltató megnevezése, elérhetőségei:
Név / cégnév: FURAFOL HUNGARY Kft.
Székhely: 6120 Kiskunmajsa, Kálvária u. 13.
Adószám: 13765778-2-03
Cégjegyzékszám: 03 09 113745
E-mail:
Tárhelyszolgáltató:
Név/cégnév: Rackhost Zrt.
Székhely: 6722 Szeged, Tisza Lajos körút 41.
Email:
Telefon: +36 1 445 1200
Fax: +36 1 445 1201
Honlap: www.rackhost.hu

2. Az oldal szerkesztett tartalma
2.1 A terseg.hu alapvetően egy országos weboldal, de egyben regionális hírportál is, mivel mind a Magyarországon található 175 járásnak meg van a maga aloldala, ahol aktuális hírek, információk érhetőek el különböző tematikai csoportosításban, kategóriákban, illetve a hírekhez vagy a terület lehetőségeihez kapcsolódó fontos tudnivalók, elérhetőségek is megtalálhatóak az oldalon.

2.2 A Hírek kategóriái: Általános, sport, és egyházi

2.3 A Hírek alapvetően az Önkormányzatoktól származnak, az elkészített anyagot szöveggel és képekkel együtt, az önkormányzati munkatárs elküldi a térségi munkatárs részére, és Ő tölti fel a térségi aloldalra.

3. Programajánló
3.1. A térség.hu weboldalra a programokat, a települések program felelősei töltik fel.
A terseg.hu weboldal, a szolgáltató – bár mindent megtesz az oldalon található programok aktualitásáért, a programadatok részletes feltüntetéséért – kizárja mindennemű felelősségét a feltöltött programok adatainak valóságtartalmáért, pontosságáért, az időközbeni programváltozásokért, vagy a programok elmaradása, meghiúsulása miatt bekövetkező bármiféle kárért, jogkövetkezményért.

3.2 Az egyes programok, rendezvények esetében minden esetben a Felhasználó felelős a számára megfelelő program kiválasztásában, a pontos helyszín, az időpont, a részletes program, az esetleges felmerülő költségek, az egyéb feltételek megismerésében és a vonatkozó adatok valódiságának megállapításában.

3.3. A terseg.hu weboldal felhasználói az oldalon található programokon, rendezvényeken saját felelősségükre vesznek részt, az egyes programokon, vagy ezen összefüggésben az egyes programokkal kapcsolatban felmerülő károkat, jogkövetkezményeket önállóan viselik. A terseg.hu weboldal, a szolgáltató kizárja az egyes programokon, rendezvényeken történő eseményekkel kapcsolatos kártérítési igényeket.

3.4 A programok menüpontban található direkt linkeken keresztül elérhető más honlapokon található információkat a Szolgáltató, a weboldal üzemeltetője nem ellenőrzi, ezek mindenkori elérhetőségéért, tartalmi helyességéért felelősséget vállalni nem tud.

4. Szolgáltatói adatbázis

4.1 A terseg.hu weboldal Szolgáltatói adatbázisa a hírportál működési területén elérhető vállalkozók, vállalkozások alapadatait, kontaktadatait, és a vállalkozás tevékenységére vonatkozó adatokat tartalmazza kategorizáltan.

4.2 A terseg.hu weboldal Szolgáltatói adatbázisa nyitott, az oldal látogatói azt szabadon böngészhetik, az ott található információkat szabadon felhasználhatják az adott vállalkozás megkeresésében, a vállalkozás által nyújtott szolgáltatás, kínált termék eléréséhez.

4.3 A weboldal Szolgáltatói adatbázisába minden a weboldal hatásterületén működő vállalkozás bekerülhet, amennyiben külön szerződést köt a weboldal üzemeltetőjével, a Szolgáltatóval és megfizeti a cégregiszterbe való bekerülés költségét.

4.4 A weboldal Szolgáltatói adatbázisába való bekerülés első lépése, hogy a vállalkozás valós adatait megadva a „JELENTKEZÉSI LAP SZOLGÁLTATÓI OLDALRA” menüpontban található regisztrációs űrlapon minden kötelező adatát megadva regisztráljon a Szolgáltatói adatbázisába, a kért adatokat küldje el a megadott email címre.

4.5 A térseg.hu weboldalra, illetve a megfelelő aloldalra, egy vállalkozás többféle módú megjelenést választhat.
-„A” típusú ez egy csökkentett tartalmú, rövidebb megjelenést biztosító felület.
-„B” típusú ez már egy bővebb megjelenési tartalmat bíztosító felület.
-„C” típus, ez egy Kiemelt kártyát jelent, mely folyamatosan látható a jobb oldalon a Vállalkozói hírdetések között.

4.6 A Jelentkezési lap sikeres elküldését követően a weboldal üzemeltetőjének kollégái felveszik a vállalkozással a kapcsolatot és külön szerződésben rögzítik a megjelenés feltételeit, a megjelenés költségeit. A szerződés sikeres megkötését követően jelennek meg a vállalkozás adatai a terseg.hu weboldal felületein.

5. Apróhirdetések, hirdetésfeladás

5.1 A terseg.hu weboldal apróhirdetés rovatába bárki adhat fel apróhirdetést, amennyiben a hirdetés feladására szolgáló űrlapon valós adatait megadva az apróhirdetési blokk kategóriájába tartozó apróhirdetést ad fel az oldalon.

5.2 Az apróhirdetés feladására szolgáló űrlap az Általános menüpontban az “Apróhirdetés feladása” blokkra kattintva, vagy az Apróhírdetés oldalán a Belépés/ Regisztráció oldalon érhető el. Az űrlapon kötelezően megadandó kapcsolati adatok és a kötelezően kitöltendő az apróhirdetésre vonatkozó adatokon túl opcionális adatok megadására is van lehetőség.

5.3 Az űrlap kitöltését és a hirdetés feladását követően a weboldal munkatársai ellenőrzik a feladott apróhirdetést és a kötelezően megadandó kapcsolati adatokat, majd ellenőrzést követően tud a hirdetés megjelenni az oldalon. Amennyiben hiányosságokat, problémákat észlelnek a feltöltött hirdetéssel kapcsolatosan, felveszik a hirdetővel a kapcsolatot és megpróbálják tisztázni a helyzetet. Csak ellenőrzött hirdetések kerülnek ki a weboldalra.

5.4 Az apróhirdetések a feladáskor beállított (kezdet, lejárat) időintervallumban jelennek meg a hirdetések a weboldalon, a hirdetés lejártát követően a hirdetés inaktiválódik, eltűnik a weboldalról, a hirdetés és minden adata a jogi bizonyíthatóság biztosítása érdekében végérvényesen 2 év múlva törlődik a rendszerből.

5.5 Hibás hirdetés feladása estén kérjük, vegye fel a kapcsolatot az oldal kezelőivel a e-mail címen, és az oldal kollégái kérésének megfelelően javítják, vagy törlik a hirdetést.

5.6 A felhasználó által feltöltött hirdetésekben nem szerepelhet olyan tartalom, amely:

Jogszabályba ütközik, illetve ennek gyanúja felmerül;
Nem a hirdetés rovatának megfelelő tartalmú;
-szerzői jogokat, személyhez fűződő jogokat, kegyeleti jogot, valamint személyes adatok védelméhez való jogokat sért;
-erőszakra, jogszabálysértésre buzdít, illetve a személyes vagy közbiztonságot, környezetet, illetve természetet károsító magatartásra ösztönöz, önkényuralmi jelképeket tartalmaz;
-gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint mások lelkiismereti-, vallási-, nemzeti-, nemzetiségi hovatartozását gyalázó vagy sértő kifejezés;
-amely a gyermek- és fiatalkorúaknak szól, és fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésüket károsíthatja, így különösen, ha a gyermek- és fiatalkorúakat veszélyes, erőszakos, továbbá a szexualitást hangsúlyozó helyzetben mutatja be; tapasztalatlanságuk vagy hiszékenységük kihasználásával közvetlen felszólítást tartalmaz arra, hogy a felnőtt korúakat áru vásárlására ösztönözzék;
-pornográf, szexuális szolgáltatás igénybe vételének előmozdítására, szexuális ingerkeltésre irányul;
-indokolatlanul hiányos tartalmú vagy nem nyújt kellő információt a termékről/szolgáltatásról, a valóságnak vélhetően nem megfelelő adatokat tartalmaz;
olyan áruk reklámozását valósítja meg, amelyek előállítása vagy forgalmazása jogszabályba ütközik;
-fegyverek, lőszerek, robbanóanyagok és közbiztonságra különösen veszélyes eszközök reklámozására irányul;
-politikai tevékenységhez kapcsolódó vagy azt elősegítő hirdetés;
-tiltott gyógyszerreklámnak minősül;
-külföldön szervezett szerencsejátékhoz vagy ajándéksorsoláshoz kapcsolódik;
-megtévesztő reklámnak minősül (különösen ha a megtévesztő információ az áru általános jellemzőire, árára, vásárlás feltételeire, a Felhasználó megítélésére, az őt megillető jogokra, minősítésére vonatkozik);
-dohányáruk, kábítószerek, tudatmódosító anyagok, vagy bármely, hasonló hatású szerek reklámja;
-védett állatok kereskedelmét, azokból készült termékek kereskedelmét elősegítő hirdetés;
-minden egyéb, a fentiekben fel nem sorolt olyan hirdetés, reklám, információ, melyet hatályos jogszabály tilt;
-sértheti a weboldal üzemeltetőjének, tulajdonosának és üzemeltetőjének jogait és üzleti érdekeit;

5.7 A weboldal üzemeltetőjének jogában áll, hogy az előző pontban felsorolt előírásokba ütköző hirdetéseket a Felhasználó előzetes értesítése nélkül bármikor törölje, illetve a Szolgáltató minden hirdetésen a magyar helyesírás szabályainak megfelelő korrektúrát hajthat végre.

5.8. A hirdetés feladója a weboldalon elhelyezett adatok, anyagok, információk tartalmáért felelősséggel tartozik, valamint az illegális tartalmú hirdetések feladása hatósági eljárást vonhat maga után.

5.9. A honlap üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy a felhasználó által elkövetett jogsértések esetén az illetékes hatóságoknál a bejelentéseket megtegye, emellett a honlap üzemeltetője, amennyiben a szolgáltatással kapcsolatos jogsértések miatt bírság, büntetés, vagy bármilyen más jogcímen megfizetendő összegben elmarasztalást szenved, úgy a jogsértő felhasználóval szemben teljes kártérítési igénnyel lép fel.

5.10 Az apróhirdetések esetén a hirdetővel történő kapcsolatfelvételre kizárólag az apróhirdetésben megadott kapcsolati adatok segítségével nyílik lehetőség.

6. Hírlevelek, reklám levelek

6.1. A terseg.hu weboldal üzemeltetője rendszeresen küld a hírlevelezésre feliratkozottak számára hírleveleket, a feliratkozáskor megadott e-mail fiókra.

6.2 A terseg.hu weboldalon hírlevelezésre feliratkozni a weboldalon található hírlevél feliratkozás modulban lehet, ahol meg kell adni a feliratkozó nevét és email címét.

6.3 Hírlevélre feliratkozni a térségi aloldalakon található hírlevél feliratkozás modulban, a kategória kiválasztásával, a kategória előtti négyzet kipipálásával van lehetőség, majd a hírlevélhez történő hozzájárulás megadása blokk előtti négyzet kipipálásával.

6.4 Hírlevél szolgáltatásról leiratkozni a hírlevelek végén található leiratkozó linkre való kattintással lehetséges, ahol a kattintást követően a rendszer a feliratkozott minden adatát végérvényesen törli a rendszerből. A leiratkozó link lehetőségen felül a Szolgáltatónak a e-mail címre írt e-mail üzenettel is bármikor lehetséges leiratkozni.

7. Szerkesztői tartalom és szerzői jogok

7.1 Azzal, hogy a Felhasználó belép a weboldalra, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója a rendszer egyik szolgáltatásának sem.

7.2 A weboldalon található tartalom a Furafol Hungary Kft., a Rendszerüzemeltető és az terseg.hu weboldal üzemeltető szellemi terméke és tulajdona.

7.3 A Rendszerüzemeltető és a weboldal üzemeltető, mint az oldal tartalmának előállítói és tulajdonosai (kiadók) fenntartanak minden, a weboldal bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A kiadók előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, program stb.) feldolgozása, felhasználása és értékesítése. A weboldal tartalmának egyes részeit a felhasználó – kizárólag saját felhasználás céljából – adathordozóra mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult a weboldal így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

7.4 A weboldal minden része teljes egészében, a reklámokkal, hirdetésekkel együtt szerzői jogvédelem alatt áll, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos. Tilos továbbá a kiadók előzetes írásbeli engedélye nélkül a weboldal tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.

7.5 A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A weboldal üzemeltetője követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

7.6 A weboldalról értesüléseket átvenni csak a weboldalra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti híranyagot, információt, és a weboldalra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél feltünteti.

7.7 A weboldal a pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal.

8. Egyebek

8.1 A terseg.hu weboldal igénybevétele feltételezi a böngésző, a felhasználó részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

8.2 A szolgáltatók nem felelősek semmilyen kárért, amely a terseg.hu weboldalhoz való csatlakozás miatt következett be. A látogató felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a látogató felelős a terseg.hu weboldalhoz való kapcsolódásáért és a terseg.hu weboldalon történő bárminemű tevékenységéért. Az üzemeltető nem vonható felelősségre vis maior esetén. Vis maiornak kell tekinteni különösen az internetes hálózatban bekövetkezett olyan hibákat, amelyek megakadályozzák a weboldal akadálytalan működését és a weboldalon történő szolgáltatások igénybevételét, továbbá, ha a működési hibával összefüggésben az Interneten küldött és fogadott adat elveszik. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a weboldalhoz való csatlakozás miatt következett be.

8.3 A terseg.hu weboldal ezúton tájékoztatja felhasználóit, hogy adataikat az esetlegesen létrejött szolgáltatói szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Adataikat harmadik félnek nem adja át, kivéve, ha erről közösen döntenek az ügy érdekében. A harmadik fél a weboldal által átadott személyes adatokat az igénybevett szolgáltatás zökkenőmentes lebonyolíthatóságán és a annak későbbi bizonyíthatóságán túl semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további jogi, vagy természetes személyeknek átadni. Az adatok kezelésekor a mindenkor hatályos Adatvédelmi Törvénynek, a weboldal Adatvédelmi elveinek megfelelően jár el weboldal üzemeltetője.

8.4 A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben ez nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő felek a Kiskunhalas Városi Bíróság joghatóságát kötik ki.

8.5 A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba

9. ADATVÉDELEM

A weboldal adatkezelési tájékoztatója elérhető a következő oldalon:
https://terseg.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

Kiskunmajsa 2021 január 04.