MINDEN EGY HELYEN, AMIT A TÉRSÉGRŐL TUDNI KELL

Idén is báloztak a roncsderbisek
   


2021.okt. 23.-án Mezőberényben tartották meg a Gyorsasági Roncsderbi O.B. díjátadó gáláját!
Minden évben ...


Debrecen
Jubileumi koncertet ad a KFT Debrecenben
   

A legendás zenekar idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját.

A Debreceni Egyetemen (DE) a felsőoktatási alaptevékenységeket és azok kiszolgálását végző 4075 ...


Hortobágy
Jótékonysági licitet indított a hortobágyi madárkórház
   

A fertőzött szárnyasokon helyben szeretnék elvégezni a legfontosabb vizsgálatokat.

...

Szeged
Újabb szegedi iskolában tették kötelezővé a maszkviselést
   

A Szent Benedek Többcélú Szakképző Iskola Szegedi Tagintézményében második napja kötelező a ...


Szeged
Siratják a szegedi boltot
   

Másfél év után „örökbefogadót” keres Szeged első csomagolásmentes boltja, a  ...


Keszthelyen indul a nagy energiakísérlet
   

A jövő évtől induló keszthelyi pilotban arra keresik a választ, hogy lakossági, ...


Jönnek az iskolai karanténok?
   

A város négy iskolájában is karantént rendelt el a kazincbarcikai önkormányzat a ...


Kékestető
Szakad a hó Kékestetőn!
   

Reggel 8 óra körül az ország legmagasabb csúcsán, Kékestetőn az esőt havas ...


Budapest
Videón a megújult a Nyugati pályaudvar
   

A kormány közösségi oldalán mutatta be az évi 18 millió utast fogadó ...


A cékla – és leve – valóban szuperkaja: ez a sötétlila ital tömve van antioxidánsokkal és nitrátokkal. Kortyolgatása számos előnnyel jár, melyek közül a tápláló anyagok bevitele és a vérnyomás szabályozása ugrik ki a leginkább. Magunk is kifacsarhatjuk a nedűt, de a palackozott verzió ugyanígy beépül, illetve maga a zöldség más formában szintén fogyasztható – a tányérunkra is több módon kerülhet. Leginkább a májunkat és a vérkeringésünket támogatjuk a cékla jóvoltából: méregtelenítés és az állóképesség növelése, illetve rengeteg energia is nyerhető általa. Nitrát-tartalma a vérünkben a nitrogén-monoxid termelését mozdítja elő, ami a vérkeringés minőségét javítja. Az olyan létfontosságú szervek működését segíti ez a szervetlen vegyület, mint a szív és az agy, de az izmok is innen nyernek erőt. Sok sportoló edzés előtt hörpint a gyökérzöldség levéből, hogy jobb teljesítményt nyújtson. Ugyanez a színtelen gáz felel az erek tágulásáért, így a vérkeringés és -nyomás is jó kezekben van nála. A magas vérnyomásra hajlamosaknak érdemes rendszeresen céklalevet inniuk, illetve orvosával egyeztetve annak is, aki már gyógyszert szed. Elfogyasztása után az ital nagyjából hat óra után viszi le a vérnyomást.

A céklalé tényleg szárnyakat ad?

A cékla – és leve – valóban szuperkaja: ez a sötétlila ital tömve van antioxidánsokkal és nitrátokkal. Kortyolgatása számos előnnyel jár, melyek közül a tápláló anyagok bevitele és a vérnyomás szabályozása ugrik ki a leginkább.

Magunk is kifacsarhatjuk a nedűt, de a palackozott verzió ugyanígy beépül, illetve maga a zöldség más formában szintén fogyasztható – a tányérunkra is több módon kerülhet. Leginkább a májunkat és a vérkeringésünket támogatjuk a cékla jóvoltából: méregtelenítés és az állóképesség növelése, illetve rengeteg energia is nyerhető általa. Nitrát-tartalma a vérünkben a nitrogén-monoxid termelését mozdítja elő, ami a vérkeringés minőségét javítja. Az olyan létfontosságú szervek működését segíti ez a szervetlen vegyület, mint a szív és az agy, de az izmok is innen nyernek erőt. Sok sportoló edzés előtt hörpint a gyökérzöldség levéből, hogy jobb teljesítményt nyújtson.
Ugyanez a színtelen gáz felel az erek tágulásáért, így a vérkeringés és -nyomás is jó kezekben van nála. A magas vérnyomásra hajlamosaknak érdemes rendszeresen céklalevet inniuk, illetve orvosával egyeztetve annak is, aki már gyógyszert szed. Elfogyasztása után az ital nagyjából hat óra után viszi le a vérnyomást.

Forrás: izeselet.hu

Fotó: izeselet.hu

Tetszett a cikk? Kedveld vagy oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print