MINDEN EGY HELYEN, AMIT A TÉRSÉGRŐL TUDNI KELL

Zalaegerszeg
Zalaegerszegen nagy munkák kezdődtek
   

2024-ig mintegy 120 milliárd forintot fordítanak gazdaságfejlesztésre Zalaegerszegen, amiből a turizmus is ...


Hortobágy
Lezárják a hortobágyi kisvasutat és tanösvényt
   

November elején felújítási munkálatokba kezdtek Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Hortobágy-halastavi bemutatóterületén, melyek ...


Szeged
Nem teszik kötelezővé az oltást a szegedi SPAR-dolgozók számára
   

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus ...


Szeged
12 vadiúj villamost kap Szeged a kormánytól
   

Történelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi hamarosan, ugyanis Magyarország történetében először, november 29-én 3 ...


Budapest
Óraátállítás: változást jelentettek be
   

Az óraátállítás miatt több éjszakai BKK-járat menetrendje is változik vasárnap hajnalban - ...


Idén is báloztak a roncsderbisek
   


2021.okt. 23.-án Mezőberényben tartották meg a Gyorsasági Roncsderbi O.B. díjátadó gáláját!
Minden évben ...


Debrecen
Jubileumi koncertet ad a KFT Debrecenben
   

A legendás zenekar idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját. Idén negyvenéves a KFT ...


Debrecen
Egyedülálló bérfejlesztés a Debreceni Egyetemen
   

A Debreceni Egyetemen (DE) a felsőoktatási alaptevékenységeket és azok kiszolgálását végző 4075 ...


Hortobágy
Jótékonysági licitet indított a hortobágyi madárkórház
   

A fertőzött szárnyasokon helyben szeretnék elvégezni a legfontosabb vizsgálatokat.

...

Szeged
Újabb szegedi iskolában tették kötelezővé a maszkviselést
   

A Szent Benedek Többcélú Szakképző Iskola Szegedi Tagintézményében második napja kötelező a ...


A lapos has elérhető! Az ünnepek után vágjunk bele!

A lapos has elérhető! Az ünnepek után vágjunk bele!

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy mindenkinek van valamennyi zsír a hastájékán. Még azoknak is, akiknek a hasa teljesen laposnak tűnik. Ez normális jelenség. De jó tudni, hogy a túl sok hasi zsír már komoly hatással lehet az egészségre. Nagyon nagy lesz a kockázata a 2-es típusú cukorbetegségnek, a szívbetegségnek, a szellemi hanyatlásnak, és bizonyos rákos megbetegedéseknek, köztük a mellráknak és a vastagbélráknak.

Azzal semmi újat nem mondunk, hogy a kulcs a megfelelő táplálkozás és a kardiomozgás kombinációja. A cukrot visszavonhatatlanul száműznünk kell, ha valóban kisebb pocakot szeretnénk, vagy ha még lehetséges, egészen lapos hasat.

A TILTÓLISTA
Bizony, számolnunk kell azzal, hogy lesz néhány élelmiszer, amit kerülnünk kell. Ezek közé tartozik a fehér kenyér, minden fehér lisztes péksütemény és cukrozott élelmiszer.

TARTSUK SZEMMEL AZ ADAGOT!
A vékony emberek sokkal jobban látják, hogy mekkora adagra van szükségük, nem akarnak rosszul lenni. A túlsúlyosak viszont gyakran esznek egészen a rosszullétig, sokszor kétszer annyit fogyasztanak, mint amennyi elegendő lenne. A legegyszerűbb módszer az ésszerű adag betartásához a kistányér. Egy adag leves után egy kistányérnyi főétel untig elég.

EGYÜNK TÖBB FEHÉRJÉT!
A fehérjében gazdag ételek egyrészt nem hizlalnak, csökkentik a sóvárgást, másrészt tartós telítettséget adnak. Az eddig megszokott szénhidrát-fehérje arányt toljuk el a fehérje javára. A gyakorlatban ez úgy fest, hogy a grillezett hús mellé úgy 2 darabka steakburgonyát tegyünk meg egy újabb szelet húst. a reggeli szendvicsnél felezzük a teljes őrlésű kenyéradagot és tegyünk mellé plusz egy tojást. Egyes kutatások szerint, akik jó minőségű fehérjét fogyasztanak, azoknak sokkal könnyebben megy a hasi zsír leadása.

NINCS FELMENTÉS!
Következetesen tartsunk ki az elveink mellett. ha diétázunk, akkor ne legyen kivétel a családi ünnep vagy egy sikeres vizsga sem. Ünnepelhetünk étellel is, válasszunk egy menő helyet, és együnk ott valami salátakülönlegességet vagy olyan húsételt, amelyet otthon nem tudnánk elkészíteni. nem kell a gasztromániánkról lemondani, csak a mennyiséget értékes minőséggé átalakítani.

EGYÜNK TISZTÁN!
Ez az új mozgalom arra biztatja követőit, hogy olyan ételeket egyenek, amelyekről pontosan tudják, miből vannak. Kerülik a zacskós és a készételeket, a cukorral, adalékokkal dúsított élelmiszereket, mindazt, ami már egyáltalán nem hasonlít eredeti formájára. Húsokat, salátákat, zöldségeket, gyümölcsöket, hüvelyeseket ajánlanak, és az otthoni főzést.

KEVERJÜK A MOZGÁSFORMÁKAT!
Ha edzőterembe járunk, ügyeljünk arra, hogy minél többféle variációban erősítsünk bizonyos izomcsoportokat. Nagyon hatékonyak a szuperszettek, amelyeknél mind az alsó-, mind a felsőtest sorra kerül.

DÖNTSÜK MEG A REKORDJAINKAT!
Ha egyszer 30 perc alatt 3 km-t gyalogoltunk, akkor legközelebb tegyünk rá még 300 métert. Mindig igyekezzünk növelni a teljesítményünket, ha nem is mindennap, legalább hétről hétre. A teljes erőbedobással végzett gyakorlatok sokkal hatékonyabban csökkentik a hasi zsírt, mint a lötyögve spinningelés vagy a csacsogó edzés, amikor többet beszélgetünk, mint amennyit a gépeket mozgatjuk.


Ha szeretjük az elliptikus trénert, végezzük csukott szemel a gyakorlatokat. A vizuális visszajelzések nélkül az izmok keményebben dolgoznak.

Forrás: magyarnemzet.hu

Fotó: pexels.com

Tetszett a cikk? Kedveld vagy oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print