MINDEN EGY HELYEN, AMIT A TÉRSÉGRŐL TUDNI KELL

Zalaegerszeg
Zalaegerszegen nagy munkák kezdődtek
   

2024-ig mintegy 120 milliárd forintot fordítanak gazdaságfejlesztésre Zalaegerszegen, amiből a turizmus is ...


Hortobágy
Lezárják a hortobágyi kisvasutat és tanösvényt
   

November elején felújítási munkálatokba kezdtek Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Hortobágy-halastavi bemutatóterületén, melyek ...


Szeged
Nem teszik kötelezővé az oltást a szegedi SPAR-dolgozók számára
   

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus ...


Szeged
12 vadiúj villamost kap Szeged a kormánytól
   

Történelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi hamarosan, ugyanis Magyarország történetében először, november 29-én 3 ...


Budapest
Óraátállítás: változást jelentettek be
   

Az óraátállítás miatt több éjszakai BKK-járat menetrendje is változik vasárnap hajnalban - ...


Idén is báloztak a roncsderbisek
   


2021.okt. 23.-án Mezőberényben tartották meg a Gyorsasági Roncsderbi O.B. díjátadó gáláját!
Minden évben ...


Debrecen
Jubileumi koncertet ad a KFT Debrecenben
   

A legendás zenekar idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját. Idén negyvenéves a KFT ...


Debrecen
Egyedülálló bérfejlesztés a Debreceni Egyetemen
   

A Debreceni Egyetemen (DE) a felsőoktatási alaptevékenységeket és azok kiszolgálását végző 4075 ...


Hortobágy
Jótékonysági licitet indított a hortobágyi madárkórház
   

A fertőzött szárnyasokon helyben szeretnék elvégezni a legfontosabb vizsgálatokat.

...

Szeged
Újabb szegedi iskolában tették kötelezővé a maszkviselést
   

A Szent Benedek Többcélú Szakképző Iskola Szegedi Tagintézményében második napja kötelező a ...


kettlebell-3293475_960_720

A legjobb gyakorlatok nőgyógyászati panaszok kezelésére

A menstruációval járó kellemetlen görcsök, a változókor, illetve egyéb nőgyógyászati problémák néha megnehezítik mindennapjainkat. Ezek orvoslására azonban már létezik egy igazán hatásos módszert: az Aviva torna!

Az úgynevezett Aviva módszert Aviva Steiner magyar származású izraeli sportoktató, táncosnő fejlesztette ki. A hölgy tornatanárként is dolgozott, idősebb vendégei rendkívül élvezték a nekik tartott speciális edzéseket. Testükben a gyakorlatok hatására különös jelekre lettek figyelmesek. Egyes, változókorban lévő hölgyek azt tapasztalták, hogy újra jelentkezett menstruációjuk. Mások arra lettek figyelmesek, hogy menstruációjuk rendszeresebbé, kevésbé fájdalmassá vagy csupán rövidebbé vált. E visszajelzések inspirálták az edzőnőt arra, hogy jóga-, gimnasztika-, karate- és balett mozdulatokra építve kidolgozzon egy speciális mélyizom tornát. Rájött, hogy egyes gyakorlatok hatást gyakorolnak a női nemi szervekre, így azokkal befolyásolható a menstruációs ciklus és a hormontermelés is.

A torna hatásai
Az Aviva torna javítja az állóképességet, illetve energikussá teszi a testet. Nem szükséges hozzá sportolói tapasztalat, a gyakorlatsorok mindenki számára egyszerűen, könnyedén elvégezhetőek. A gyakorlatok hatására felpezsdül az alhasi keringés ezért ha a ciklus rendszertelen vagy túlságosan hosszú ideig tart, a torna segítségével mindez normalizálható. Számos hölgy a vérzés elmaradásával küzd életének abban a szakaszában, amikor még havi rendszerességgel menstruálnia kellene. Ennek oka hormonális zavar vagy akár túlsúly is lehet. Mivel a gyakorlatok havi 2-5 kilogramm súlycsökkenést eredményeznek, a túlsúly következtében kialakuló menstruációhiány esetében is hatásos. A menopauza időszakában, amikor a menstruáció elmarad vagy rendszertelenné válik a módszer esetenként újra menstruációt hoz, vagy enyhíti a klimax tüneteit, elkerülhető vele a hormonpótlás Az Aviva torna segít rugalmassá tenni, illetve megerősíteni a hüvelyt és a belső szerveket, amelyek a változókorban hajlamosak lesüllyedni és tágulni” – mondja Tóth Lívia. „Ez a tünet befolyásolhatja a nemi életet is, ezért igen fontos odafigyelni az izmok feszességére.

Meddőségre
Meddőség esetén is rendkívül hatásos lehet e mozgásforma! Sokszor olyan hölgyek is képesek szülni a módszernek köszönhetően, akik akár negyven éves korukig nem tudnak teherbe esni. Ovulációhiány esetén a gyakorlatokat a menstruáció 3. napjától kell elkezdeni és a 14. napig rendszeresen végezni kell azokat, de a 14. nap után is érdemes folytatni a tornát a vérkeringés és a hormonszint fenntartása érekében.

Tipp: A sikeres fogamzás érdekében Tóth Lívia egyéb tanácsokat is ad. „ Ha gyermeket szeretnénk, kerüljük az ecetes savanyúságokat, valamint a savasító ételek fogyasztását (pl. a zsírban, olajban sült ételeket, a hormonnal kezelt húsokat)! Fogyasszunk lúgosító zöldséget (pl. uborkát, céklát, padlizsánt) és az elegendő fehérjebevitel érdekében olajos magvakat! Öltözzünk melegen, fekhelyünk is meleg legyen! A szűk farmer viselését egyik nem számára sem ajánlom!

Miben segíthet az Aviva módszer:
a menstruáció késése esetén annak előmozdításában
ciklust szabályozásában
menstruációs fájdalom enyhítésében
változókor tüneteinek enyhítésében
meddőség esetében a fogamzóképesség növelésében
többszöri vetélés után a méh megerősítésében egy következő terhesség érdekében
inkontinencia esetében
a tejelválasztás megszüntetésében/serkentésében
a stressz és a depresszió elűzésében
a hormonháztartás rendezésében, helyreállításában
Idő- és pénz takarékos
A tornagyakorlatokat egy négy órás edzésen sajátíthatjuk el, majd a segédkönyv útmutatása alapján otthon is elvégezhetjük! Érdemes legalább heti két alkalommal 30 percet rászánni az úgynevezett „Egyszerű módszer” elvégzésére, mely 18 gyakorlatból áll. Amennyiben nincs elég időnk, a rövidített, 15 perces gyakorlatsort is kipróbálhatjuk.

Figyelem! A kívánt eredmény csak rendszeres gyakorlással érhető el! A torna mellett pedig érdemes szakorvos segítségét is kérni.

Egy otthoni gyakorlat!

Az úgynevezett „beszorító gyakorlat” bárhol és bármikor végezhető. A peteérés elősegítésére és a gyötrő hőhullámok elűzésére kitűnő!

Így végezzük:

Húzzuk be a hasunk alsó részét, úgy, hogy olyan érzésünk legyen, mintha az hozzá akarna tapadni a farok csigolyához. A gyakorlat végezhető ülve, állva és járás közben is. Ha ez utóbbit választjuk, figyeljünk arra, hogy ne a lépéseket számoljuk!

Tartsuk meg ezt a beszorítást normál légzés közben és számoljunk el tízig. Engedjük el a szorítást, és maradjunk lazák miközben számoljunk négyig.

Forrás: ripost.hu

Fotó: pixabay.com

Tetszett a cikk? Kedveld vagy oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print