MINDEN EGY HELYEN, AMIT A TÉRSÉGRŐL TUDNI KELL

Zalaegerszeg
Zalaegerszegen nagy munkák kezdődtek
   

2024-ig mintegy 120 milliárd forintot fordítanak gazdaságfejlesztésre Zalaegerszegen, amiből a turizmus is ...


Hortobágy
Lezárják a hortobágyi kisvasutat és tanösvényt
   

November elején felújítási munkálatokba kezdtek Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Hortobágy-halastavi bemutatóterületén, melyek ...


Szeged
Nem teszik kötelezővé az oltást a szegedi SPAR-dolgozók számára
   

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus ...


Szeged
12 vadiúj villamost kap Szeged a kormánytól
   

Történelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi hamarosan, ugyanis Magyarország történetében először, november 29-én 3 ...


Budapest
Óraátállítás: változást jelentettek be
   

Az óraátállítás miatt több éjszakai BKK-járat menetrendje is változik vasárnap hajnalban - ...


Idén is báloztak a roncsderbisek
   


2021.okt. 23.-án Mezőberényben tartották meg a Gyorsasági Roncsderbi O.B. díjátadó gáláját!
Minden évben ...


Debrecen
Jubileumi koncertet ad a KFT Debrecenben
   

A legendás zenekar idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját. Idén negyvenéves a KFT ...


Debrecen
Egyedülálló bérfejlesztés a Debreceni Egyetemen
   

A Debreceni Egyetemen (DE) a felsőoktatási alaptevékenységeket és azok kiszolgálását végző 4075 ...


Hortobágy
Jótékonysági licitet indított a hortobágyi madárkórház
   

A fertőzött szárnyasokon helyben szeretnék elvégezni a legfontosabb vizsgálatokat.

...

Szeged
Újabb szegedi iskolában tették kötelezővé a maszkviselést
   

A Szent Benedek Többcélú Szakképző Iskola Szegedi Tagintézményében második napja kötelező a ...


Döntetlent játszottunk a világbajnok franciák ellen

Döntetlent játszottunk a világbajnok franciák ellen

Szenzációs eredményt elérve, a magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok Franciaországgal a Európa-bajnokság szombati játéknapján a budapesti Puskás Arénában.

Szombat délután a vb-aranyérmes Franciaországot fogadta a Puskás Arénában. Noha rekkenő 30 fokos hőségben lépett pályára a két csapat, a lelátón ismételten leírhatatlan hangulat uralkodott. Nem kérdés: a helyszínen lévő több mint 60 ezer magyar drukker ismét kitett magáért, jelesre vizsgázott szurkolásból.

Szükség is volt rá, hiszen a világbajnok franciák bombaerős kezdővel álltak fel. Didier Deschamps szövetségi kapitány a Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba, Kanté, Rabiot – Benzema, Griezmann, Mbappé tizenegynek szavazott bizalmat. Edzőkollégája, Marco Rossi egy helyen változtatott a portugálok elleni kezdőhöz képest. Lovrencsics ki, Nego bekerült, így az olasz szakember a Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai csapatot küldte pályára.

Michael Oliver sípszava után a 4. percben Sallai szabadrúgása után Botka tűnt el két védő szorításában, ám a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Tíz perccel később Mbappé passzából Benzema 19 méterről a jobb alsót vette célba, ám Gulácsi bravúrral védett. A kipattanó után Griezmann a magyar kapus kezét találta telibe.

A félidő feléhez közeledve a franciák több lehetőséget is kidolgoztak, azonban pontatlanul céloztak a kapunkra. A magyar válogatott nem játszott megilletődötten, sőt a védelme rendre jól állta a sarat, de volt, hogy Gulácsinak kellett nyújtózkodnia az utolsó pillanatokban. A 26. percben Szalai Ádám kiválása okozott fejtörést Marco Rossi szövetségi kapitánynak – a hivatalos hírek szerint ütést kapott a fejére és megszédült, majd kórházba is került – Nikolics vette át a helyét. Félóra elteltével sem hagyott alább a vendégek nyomása, de nem érett góllá a fölényük.

A játékrész hosszabbításában megszereztük a vezetést: Sallai kiváló passza után Fiola tört kapura, akit Varane nem vett komolyan, a Fehérvár válogatott védője csatárokat megszégyenítő mozdulattal, higgadtan az ötös bal sarka elől zseniálisan lőtt a jobb alsóba!

Fordulás után az 54. percben Pogba 21 méteres lökete szállt el a kapunk mellett. Didier Deschamps már kétségbeesésében cserével igyekezett frissíteni csapatán: Dembelé érkezett Rabiot helyére. A franciák nyomtak, a 61. percben közel voltak az egyenlítéshez, ekkor Griezmann passza után Dembelé 14 méterről a kapufát találta el. Két perccel később már Kleinheisler jobb oldali beadását Kimpembe kézzel blokkolta a tizenhatoson belül… a VAR nem jelzett.

A 68. percben szinte a semmiből egyenlítettek a gallok: Sallai szabadrúgását fogta Lloris, a kirúgásból Mbappé startolt rá a labdára, jobb oldali beadását Orbán éppen Griezmann elé tette, aki köszönte szépen és hét méterről védhetetlenül Gulácsi kapujába lőtt.

A hajrában még a csereként beállt Giroud passzából Mbappé tüzelt, de Gulácsi résen volt és bravúrral hárított, megóvva a mieink kapuját az esetleges újabb találattól. Az utolsó percekben Varane ígéretes helyzetből mellé bólintott, így a magyar válogatott szenzációs eredményt elérve, 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia együttes ellen.

Forrás: nemzetisport.hu
Fotó: csakfoci.hu

Tetszett a cikk? Kedveld vagy oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print