Nemrégiben igen felkapottá váltak azok a videók, amelyek az igen látványos, de ahhoz képest egészen egyszerűen elkészíthető, kreatív és izgalmas gasztroajándék elkészítését mutatják be. Ha szereted a hasonló ajándékokat, javasoljuk, hogy próbáld ki, mert nagy örömet szerezhetsz vele valakinek!
Évek óta tart a saját készítésű gasztroajándékok divatja, ami nyilván nem véletlen. A finomságokat mindenki szereti, és ehhez jön hozzá az a bizonyos kis plusz, az általad az ajándékra áldozott idő, odafigyelés és gondoskodás, amely olyan érdekessé teszi ezeket a meglepetéseket. Persze, gyakran nem a gasztroajándékok jelentik a „fő attrakciót”, hanem csak kísérik a többi ajándékot, de nélkülük szegényebb, és minden bizonnyal kevésbé érdekes lenne a karácsonyi ajándékcsomag. A saját készítésű sütemények, dekoratívan befőttesüvegbe csomagolt „instant süteményporok”, házilag készített míves habcsókok és mézeskalácsok mellett helyet kapnak minden évben az éppen aktuális, felkapott újdonságok is. Ilyen az „instant kakaógömb” is, ami nem más, mint egy bonbonra emlékeztető, csokoládéba burkolt kis kakaóadag. Csak annyi dolga van ezzel az ajándékkal a megajándékozottnak, hogy feloldja forró tejben, s máris ihatja az ízletes, forró italt. A gömb fő érdekességét persze az adja, amint a szétolvadó csokoládéból előbukkannak a mályvacukrocskák, és feloldódik az ízletes kakaó- vagy forrócsoki-por.
Ha felcsigázta az érdeklődésed ez a különleges, otthon is elkészíthető gasztroajándék, itt azt is elolvashatod, hogyan készül.
Forrás: MTI
Fotó: MTI