Nagyon fontos, hogy reggel ne hagyd ki az reggelit, hiszen ennek kell a leggazdagabb étkezésnek lennie. Energiával tölt fel, ha teljes kiőrlésű gabonapelyhet, tejtermékeket, gyümölcsöt és magvakat fogyasztasz.
Napközben ne feledkezz meg az étkezések közötti falatozásokról sem, amelyeknek alacsony kalóriatartalmú, de tápláló ételekből kell állniuk, ilyenek például a joghurt, a saláták, magvak és a gyümölcsök.
Az ebéd is rendkívül fontos étkezés, amelynek fehérjét kell tartalmaznia, csirkehús vagy hal formájában, zsírokat (olívaolaj) szénhidrátot és minél több friss zöldséget.
Vacsorára fogyaszthatsz egy könnyű levest, egy tonhalsalátát, egyszerű szendvicset vagy akár egy paradicsomszószos tésztát is. A napraforgó, a mogyoró vagy a tökmag és a dió gazdag tápértékekben, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban. A természetes gyümölcslevek a szénhidráttartalom és rostok miatt is egészségesek.
A következő gyümölcsökben, mint például a banán, a füge, a szőlő, több kalória van, mint a többi gyümölcsben. Az olajbogyó gazdag telítetlen zsírokban és fehérjékben, de fontos fehérjeforrás még a marha-, a csirke-, a pulyka- és a borjúhús.
Forrás: life.hu
Fotó: pixabay.com