MINDEN EGY HELYEN, AMIT A TÉRSÉGRŐL TUDNI KELL

Idén is báloztak a roncsderbisek
   


2021.okt. 23.-án Mezőberényben tartották meg a Gyorsasági Roncsderbi O.B. díjátadó gáláját!
Minden évben ...


Debrecen
Jubileumi koncertet ad a KFT Debrecenben
   

A legendás zenekar idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját.

A Debreceni Egyetemen (DE) a felsőoktatási alaptevékenységeket és azok kiszolgálását végző 4075 ...


Hortobágy
Jótékonysági licitet indított a hortobágyi madárkórház
   

A fertőzött szárnyasokon helyben szeretnék elvégezni a legfontosabb vizsgálatokat.

...

Szeged
Újabb szegedi iskolában tették kötelezővé a maszkviselést
   

A Szent Benedek Többcélú Szakképző Iskola Szegedi Tagintézményében második napja kötelező a ...


Szeged
Siratják a szegedi boltot
   

Másfél év után „örökbefogadót” keres Szeged első csomagolásmentes boltja, a  ...


Keszthelyen indul a nagy energiakísérlet
   

A jövő évtől induló keszthelyi pilotban arra keresik a választ, hogy lakossági, ...


Jönnek az iskolai karanténok?
   

A város négy iskolájában is karantént rendelt el a kazincbarcikai önkormányzat a ...


Kékestető
Szakad a hó Kékestetőn!
   

Reggel 8 óra körül az ország legmagasabb csúcsán, Kékestetőn az esőt havas ...


Budapest
Videón a megújult a Nyugati pályaudvar
   

A kormány közösségi oldalán mutatta be az évi 18 millió utast fogadó ...


Filmnézés és színes programok csillagos ég alatt

Filmnézés és színes programok csillagos ég alatt

Csütörtökön kezdődik a Róka Fest a noszai Róka-tanyán – A rendezvény három napon át várja a fesztiválozókat.

Az idei Róka Festet július 15-én és 17-én rendezik meg Nosza melletti a Róka-tanyán. A családi programokra július 16-án, pénteken és 17-én, szombaton kerül majd sor, mindkét nap 10 és 16 óra között. Az Art Stage egyik állandó programja, a Nézz filmet a csillagos ég alatt! ezúttal a Kurbli filmklub keretében valósul meg. Mindez az esemény mindhárom napján, 21 órától lesz elérhető az érdeklődők számára. A vetítések a CTALKER Kulturális Alkotócsoport, a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér és a szabadkai Kortárs Kulturális és Művészeti Központ közös szervezésében valósulnak meg. Az esemény házigazdái Szász Csongor dokumentumfilm-rendező, rádiós, szakíró és Nagy Karina színésznő lesznek.
 Július 16-án 16 órától Hulló István előadást tart a Ludasi-tó élővilágáról és a Róka-tanyáról. Később, 17 órakor kerül sor Varga Zsuzsanna fotókiállításának megnyitójára szintén az Art Stage-en. Ezután salsa-bachata oktatás, majd a Kurbli filmklub után salsa party vár a résztvevőkre. Szombaton, július 17-én 17 órakor Lality Csaba plakátkiállítása következik. Majd 18 órakor Kubiszyn Viktor újságíróval, a Drognapló című könyv szerzőjével találkozhatnak az érdeklődők, aki a legújabb könyvéről is beszélni fog. Este hét órakor Slam Poetry showcase és open mic lesz az Art Stage-en. Ennek keretében a Slam Poetry Szeged tagjai lépnek színpadra. Emellett bárki bemutatkozhat a saját szövegével. A zenekarok és a lemezlovasok fellépéseinek a Traktor Stage, a Sxablon Stage és a Fox Stage ad helyet. Ez utóbbi fesztiválhelyszínen a művészet is teret kap, hiszen július 16-án 19 órától a Nyári Mozi Színházi Közösség Coloribus Nostri című előadása szerepel a Fox Stage programjában, amelyet Döbrei Dénes rendezett. A zeneszerző Antal Attila, a koreográfus pedig Varga Heni volt. Az előadásban Marija Feldešit, Verebes Andreát, Aleksandra Arizanovićot, Varga Henit, Nyári Ákost, Döbrei Dorottyát, Ema Muratovićot, Staša Blečićet és Antal Attilát láthatjuk majd. A Chill Zone-ban kap helyet a pszichosátor, ahol a fesztiválozók szakemberekkel beszélgethetnek, valamint lehetőségük lesz az önismeret fejlesztésére is. Ezenkívül masszázs is lesz. A civil szervezetek is be fognak mutatkozni a fesztiválon, köztük a VaMaDiSz, a Vifó, a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér, a Sablon, az OZ és az Új Nemzedék. Július 16-án 18 órakor pedig Janó Blanka festménykiállítását nyitják meg a Chill Zone-ban. Ezenkívül itt lesznek a fesztiválon szervezett műhelymunkák is. Varga Heni július 17-én 17 órai kezdettel egy improvizációs műhelymunkát tart. Ezt követően, 18 órától az érdeklődők Nyers Lehel darbuka-workshopján vehetnek részt. A fesztiválon Álomháló-szövögető workshop is lesz Polyák Lénával. Szombaton ezenkívül sörpong is várja az érdeklődőket a Chill Zone-ban. A Róka Fest mindhárom napján tartanak majd röplabdamérkőzéseket, amelyekre a helyszínen várják a jelentkezőket.

A fesztivál helyszínén 2500 dináros áron lehet hetijegyet váltani, a napijegy ára pedig 1200 dinár. A Róka Fest a Iuventus Ventus Egyesület szervezésében valósul meg. A rendezvényt a tartományi művelődésügyi titkárság, az Etnolife Egyesület és az Audiosolutions támogatta.

Forrás: magyarszo.rs
Fotó: magyarszo.rs

Tetszett a cikk? Kedveld vagy oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print