MINDEN EGY HELYEN, AMIT A TÉRSÉGRŐL TUDNI KELL

Idén is báloztak a roncsderbisek
   


2021.okt. 23.-án Mezőberényben tartották meg a Gyorsasági Roncsderbi O.B. díjátadó gáláját!
Minden évben ...


Debrecen
Jubileumi koncertet ad a KFT Debrecenben
   

A legendás zenekar idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját.

A Debreceni Egyetemen (DE) a felsőoktatási alaptevékenységeket és azok kiszolgálását végző 4075 ...


Hortobágy
Jótékonysági licitet indított a hortobágyi madárkórház
   

A fertőzött szárnyasokon helyben szeretnék elvégezni a legfontosabb vizsgálatokat.

...

Szeged
Újabb szegedi iskolában tették kötelezővé a maszkviselést
   

A Szent Benedek Többcélú Szakképző Iskola Szegedi Tagintézményében második napja kötelező a ...


Szeged
Siratják a szegedi boltot
   

Másfél év után „örökbefogadót” keres Szeged első csomagolásmentes boltja, a  ...


Keszthelyen indul a nagy energiakísérlet
   

A jövő évtől induló keszthelyi pilotban arra keresik a választ, hogy lakossági, ...


Jönnek az iskolai karanténok?
   

A város négy iskolájában is karantént rendelt el a kazincbarcikai önkormányzat a ...


Kékestető
Szakad a hó Kékestetőn!
   

Reggel 8 óra körül az ország legmagasabb csúcsán, Kékestetőn az esőt havas ...


Budapest
Videón a megújult a Nyugati pályaudvar
   

A kormány közösségi oldalán mutatta be az évi 18 millió utast fogadó ...


Hajnövesztő trükkök

Hajnövesztő trükkök

A hajnövesztés nem könnyű dolog. Sok benne az átmeneti állapot, amikor nagyon kreatívnak kell lenned a se nem rövid, se nem hosszú frizurával. Eláruljuk, milyen gyorsan számíthatsz eredményre.

A nők többsége utálja a hajnövesztés köztes fázisát, amikor a haj még nem rövid, de nem is hosszú, és nagyon ügyesnek kell lenni, hogy valamit kihozzunk belőle. Ráadásul olyan, mintha a növekedés egy ponton megállna, és onnantól nagyon lassan lehet elérni a kívánt hosszt. Vajon milyen gyorsan nő a hajunk, és lehetséges-e gyorsabb növekedésre bírni?

A hajnövesztés sikere sok mindentől függ
Az, hogy milyen gyorsan érünk el sikert a hajnövesztés terén, sok tényezőtől függ: az öröklött adottságoktól, a kortól, a haj típusától, és az általános egészségi állapotunktól is. A hajszálak növekedése három jól elkülöníthető fázisból áll. Az anagén fázis a növekedésé, ez körülbelül 3-5 évig tart, ezalatt éri el a hajszál a maximális hosszát. Ilyenkor a hajszál körülbelül havi egy-másfél centit nő – az viszont egyéni adottság, hogy pontosan kinél mennyit. Ezután következik a körülbelül 10 napos katagén fázis, amely egy átmeneti állapot a telogén fázis előtt. A telogén fázisban a hajszál kihullik a szőrtüszőből. A szőrtüsző ezután körülbelül 3 hónapra inaktívvá válik, mielőtt új hajszálat növesztene.

Mikor nő a leggyorsabban?
A hajnövesztés 15 és 30 év között lehet a legsikeresebb. A haj ekkor nő a leggyorsabban, míg az idő múlásával a növekedése lelassul. Az idősebb kori hormonális változásoknak köszönhetően ráadásul egyes szőrtüszőkben már nem is nő haj, így nemcsak lassabban lesznek hosszúak a tincseink, de hajkoronánk meg is ritkul.

A haj növekedésének sebességében azonban a szervezet általános egészségi állapota is szerepet játszik. Betegség, tartós stressz és hiányos táplálkozás is vezethet oda, hogy a hajnövesztés sikertelen lesz. A hormonális ingadozások is nehezíthetik ezt a folyamatot. Mindez azt jelenti, hogy a hajnövesztés sikere érdekében jó, ha egészségesen táplálkozol, és igyekszel csökkenteni a stresszt, valamint elmész egy általános kivizsgálásra.

Fel lehet gyorsítani a hajnövekedést?
Igen, bizonyos határok között ez is lehetséges, de ne várj gyors eredményt. A hajnövesztés időbe telik, akkor is, ha teljesen egészséges vagy. Amit viszont befolyásolhatsz, az a hajad és a fejbőröd egészsége. Az utóbbi érdekében használj kímélő sampont, amelyik nem irritálja, és nem szárítja ki a fejbőrödet, viszont alaposan eltávolítja a hajra rakódott szennyeződéseket. Amennyire csak lehet, védd a hajadat a hajszárítás, a festés és az egyéb eljárások ártalmaitól. Ha a természetes megoldásokban bízol, hajmosás előtt tegyél fel tökmagolajos vagy ricinusolajos pakolást.

Hajmosás közben az ujjbegyeiddel alaposan masszírozd át a fejbőrödet. Táplálkozz egészségesen, legyen az étrendedben bőven egészséges zsírsav, fehérje, vas és A-vitamin. Amennyire csak lehet, csökkentsd a stresszt az életedben, és oldd a feszültséget sporttal, relaxációval.

Forrrás: napidoktor.hu
Fotó: pixabay.com

Tetszett a cikk? Kedveld vagy oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print