MINDEN EGY HELYEN, AMIT A TÉRSÉGRŐL TUDNI KELL

Budapest
Minden, amit a szombati Szuperkoncertről tudni érdemes
   

Alig 24 óra múlva megnyitja kapuit a felújított Puskás Aréna Szoborpark, ahol ...


Zalaegerszeg
Újabb logisztikai központ jön létre Magyarországon
   
A METRANS Csoport zalaegerszegi konténertermináljának megépítésével újabb logisztikai központ jön létre ...

Kecskemét
Különleges volt az ég Kecskemét felett
   

Ritkán látható légköri jelenséget észleltek Kecskemét felett.
Tubát, vagyis felhőtölcsért láttak szerda délután ...


Zamárdi
Eldőlt, maradhat-e Zamárdiban a Balaton Sound
   

Zamárdiban kérdőívvel mérték fel, hogy a helyiek támogatják-e rengeteg embert vonzó, de a településnek ...


Nyíregyháza
Két héttel a balesete után meghalt a 21 éves magyar zsoké
   

Meghalt Jeles Eszter magyar zsoké, aki 13 nappal ezelőtt bukott a Toms ...


Szeged
“Remény hangja harang” jelzi a Szegedi Felnőtt Onkoterápiás Klinikán, ha meggyógyul valaki
   

Megható kezdeményezést tett április végén a Reménysugár – a Dél-Alföldi Haematológiai És ...


Budapest
BEFUTOTT A KELETIBE AZ EURÓPÁT ÖSSZEKÖTŐ KÜLÖNLEGES VONAT
   

Megérkezett a budapesti Keleti pályaudvarra a „Connecting Europe Express". Az Európát összekötő expresszvonat szeptember ...


Hódmezővásárhely
Hatalmas tűz volt Hódmezővásárhelyen
   
Több épület kigyulladt egy hódmezővásárhelyi állattartó telepen csütörtök délután. A nagy erőkkel helyszínre érkező tűzoltók ...

Debrecen
Madagaszkári nappali gekkó kelt ki a Debreceni Állatkertben
   
Még csak néhány éve érkeztek, de már rendszeresen szaporodnak a Debreceni Állatkert madagaszkári nappali gekkói, ...

Cserháthaláp
MEDVEBOCSOT LÁTOTT EGY BICIKLIS EGY NÓGRÁDI FALU HATÁRÁBAN
   
Cserháthaláp hivatalos Facebook-oldalán olvasható a figyelmeztetés, mely szerint hétfő este egy kerékpáros a település határában ...

Nagyszerű hazai tavak, ahol fürdeni is lehet

Nagyszerű hazai tavak, ahol fürdeni is lehet

Kétségtelenül a Balaton környéke a legnépszerűbb belföldi úticél, de ha valaki kipróbálna már mást is, vagy csak nem talált időben szállást kedvenc balatoni szálláshelyére, érdemes a többi hazai tó partjánál is körülnéznie. Igazi gyöngyszemek is akadnak a magyarországi, fürdésre is használható tavak között!

Hársas-tó, Szentgotthárd

Ezt a tavat egyesek Máriaújfalui víztározó néven ismerik, de elterjedtebb nevén a többség csak Hársas-tóként hivatkozik rá. Túl sok strandszolgáltatást nem várhatnak az ide érkezők, de az alapvető feltételek adottak: van öltöző, a tó közelében lehet parkolni, és még lángosos is üzemel a parton. Ami egészen nagyszerűvé teszi ezt a kis tavat, az a fenyvessel tarkított partszakasz, melynek ölelésében maga a tó fekszik. Arra azért számítani kell, hogy a tó medre sok helyen inkább kavicsos, ami egyesek számára talán kényelmetlen lehet.

Demjéni Termáltó

A Demjéni Termáltó már sokkal inkább egy termálfürdőre emlékeztethet, és nem is annyira a természetes megjelenést igyekeznek hangsúlyozni, hanem sokkal inkább egy kissé „mediterránabb” stílust próbáltak kialakítani a fürdőzők számára. A szolgáltatások tárháza is igen széles – sportolási lehetőségek, óriáscsúszda, fával fűthető szauna, sódomb, gyermekmedence és napozóágyak is várják a vendégeket.

Borostyán-tó

Zalalövő egyik éke a Borostyán-tó, ahol nemcsak a fürdésre nyílik mód, hanem kajakot, kenut, csónakot és vízibiciklit is kölcsönözni lehet. Ráadásul strandröplabda-pálya és focipálya is van a parton, a mintegy 20 állomásos erdei tornapálya mellett, ami ugyancsak támogatja az aktív kikapcsolódást.

Vadása-tó

A Vadása-tó is az Őrségben, Hegyhátszentjakabnál található, és nagy előnye, hogy aki megunta már kicsit a fürdőzést, hatalmas túrákra is indulhat a környéken. A tizenkét forrás által táplált két tórész közül a nagyobbik alkalmas a fürdőzésre is. A kisebb tó inkább természetes habitussal és megjelenéssel bír, de cserébe a horgászok okkal remélhetik, hogy kitartó munka után ponty, amur, keszegfélék, süllő, kárász, de akár balin is a horgukra akadhat. A tó környékén több kisebb-nagyobb vendéglátóhely is üzemel, így aztán attól sem kell tartani, hogy a strandolásban megéhezve túl sokat kell betevő után kajtatni.

Bánki-tó

A Bánki-tó csodálatos természeti környezetben fekszik Nógrád megyében, és éppen erre az évre készült el néhány érdekes fejlesztés is a strand részen. Már babapancsoló is várja az érkező családokat, de az idősebb gyerekkel érkezők vagy gyermektelenek is megtalálják a számításaikat, hiszen csodálatos szépségű környéken van lehetőség megmártózni a vízben, vízibiciklizni, tenni egy sétát a part körül, vagy éppen valamivel távolabb horgászni is.

Forrás: mti.hu
Fotó: mindenpercben.hu

Tetszett a cikk? Kedveld vagy oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print