Évente egy ember 3-5 kilogramm kávézaccot dob ki – pedig nem kellene. A növények számára értékes mikroelemeket tartalmaz.
Az agroxxi.ru hírportál cikke a kávézacc érdekes felhasználási lehetőségeit ismerteti. Egy ember átlagosan 3-5 kg kávézaccot dob szemétre évente, pedig annak többféle hasznosítási lehetősége is lenne. A kávézacc értékes mikroelemeket (100 grammonként 200 mg káliumot, 240 mg magnéziumot, 160 mg foszfort, 4,1 mg vasat és 1,55 mg rеzet) tartalmaz, amelyek hasznos kiegészítést jelenthetnek a kerti növények táplálásában, de a felszívódásukhoz hosszabb időre van szükség, mialatt a talajban élő mikroorganizmusok igazodni tudnak a zacc kedvező hatásához.
A zaccot általában szárított állapotban kell kijuttatni, mivel a nedves talaj elősegítheti a gombabetegségek kifejlődését.
Forrás: agroinform.hu
Fotó: pixabay.com